Przejdź do głównej zawartości

Mój pomysł na kakao ☕

Składniki:
  1. cynamon w proszku,
  2. chili w proszku,
  3. anyż gwiaździsty,
  4. kakao "Cacao DecoMorreno" extra ciemne,
  5. mleko,
  6. woda,
  7. miód,
  8. lody.

Sposób przygotowania:
Podążając za wskazówką na opakowaniu kakao, wsypać łyżeczkę kakao do filiżanki (większy kubek – 2,5 łyżeczki), zalać niewielką ilością wody. Następnie zagotować mleko i ciągle je mieszając, dolać do roztworu. Następnie dodać łyżkę miodu, lub więcej (wedle uznania). Wymieszać. Dosypać cynamon i chili (wedle uznania). Dodać jedną "gwiazdkę" anyżu. Wszystko wymieszać, a na końcu, jeśli będzie taka potrzeba, dolać chłodnego mleka. Dla miłośników słodyczy, polecam gałkę lodów do kakao. :) W ostatniej chwili, a właściwie już po, wpadł mi do głowy pomysł, by chili zamienić na imbir. Trochę zapóźno, więc go nie dodawałam, ale radzę spróbować. :3

Rozgrzewające kakao jest przygotowywane wedle naszego uznania i gustów smakowych. Można przyrządzić je, tak, by było ostrzejsze, bardziej wyraziste. Jednak dla miłośników łagodnych napojów i deserów, istnieje możliwość przyrządzenia go w bardziej delikatny sposób. Jest to napój, który stoi otworem dla naszej fantazji kucharskiej. ;)

Komentarze

Prześlij komentarz

Każdy komentarz i obserwacja wywołują uśmiech i niezwykle motywują.

✓ Komentarze wulgarne są od razu usuwane.
✓ Przyjmuję jedynie konstruktywną krytykę.
✓ Zostaw link do swojego bloga - chętnie poczytam.
✓ Nie bawię się w rzeczy typu: obserwacja za obserwację. Ale jeśli twój blog mi się spodoba - zaobserwuję.
✓ Jeśli komentujesz, zrobię to na pewno u ciebie.

Popularne posty z tego bloga

Kot dla uwagi

http://www.unsplash.com Naprawdę dawno mnie tu nie było, więc trzy miesiące spóźniona, witam wszystkich w nowym roku! Mam nadzieję, że dla wszystkich będzie jeszcze lepszy niż ten poprzedni. Przyznajcie się, kto zdążył już złamać swoje postanowienia? Dzisiaj przychodzę do was tak właściwie... z niczym. Przepraszam. Daję znać, że żyję i jeżeli ktoś pozostał jeszcze na tych starych śmieciach, mam nadzieję, że mój warsztat nadal będzie was zadowalał. A teraz czas na lanie wody. Upływający czas mierzę nie tylko zerkając na białe kartki kalendarza, ale też przez patrzenie w lustro. Włosy, które w sierpniu sięgały nad ramię, teraz urosły o dobre sześć centymetrów. Mam wrażenie, że jeszcze te prawie pół roku temu uważałam się o wiele mądrzejszą niż jestem teraz, ale cóż, tak bywa. Mam nadzieję, że niedługo znowu zacznę gadać od rzeczy. Nie wiem nawet o czym powinnam pisać. Nie kręci mnie już wysławianie się na każdy temat, a także lanie wody (udawajmy, że właśnie teraz tego nie ...

Liebster Blog Award!

  Witam was serdecznie! Zostałam (ponownie :3) nominowana do... Liebster Blog Award Dziękuję za nominację: http://the-fly-photography.blogspot.com  ✿     1. Dlaczego zdecydowałaś się na prowadzenie bloga? Szczerze mówiąc, nie pamiętam. Ale na pewno chciałam (i nadal chcę) dzielić się z ludźmi moimi zainteresowaniami. Z czasem, gdy zaczęło przybywać mi lat, inaczej patrzyłam już na świat i miałam jakieś tam swoje poglądy, którymi chciałam się podzielić. 2. Czy chciałabyś być w przyszłości sławną bloggerką? Błagam, a kto by nie chciał? Chodzi mi o to, że na 100% chciałabym dotrzeć do większej liczby odbiorców, ale własną pracą, własnymi pomysłami. Co to by była za "sława" kiedy 90% komentarzy byłoby mniej-więcej takich: "Świetny post, zapraszam do mnie." Zależy mi na prawdziwych czytelnikach, a nie 'obserwacja za obserwację '. Choć sława nie jest moim celem i priorytetem. 3. Czy masz swój ulubiony post? Chyba nie. Lubię pos...

Co zyskujemy dzięki blogowaniu?

Blogi nie tylko dają nam rozeznanie w świecie wszechmocnych Internetów, jak mogłaby myśleć większość z jego użytkowników. Dzięki prowadzeniu takiej strony uczymy się kreatywności , odporności na hejty i hejterów , pewności siebie , charyzmy .  ✿ Wymyślamy przeróżne pomysły na notki, którymi się przeganiamy. Próbujemy znaleźć jak najciekawszy , najbardziej niespotykany temat, który pobudzi czytelników. Chcemy się wyróżnić. Zdobyć zainteresowanie. Naszym celem jest wybicie się spod tafli wielu milionów blogów, które - nie oszukujmy się, robią to samo . Każdy post wymaga od nas nieprawdopodobnej kreatywności , bo kto będzie go czytał, jeśli co drugi temat będzie nawiązywał do tego samego? Jeśli to będzie masło maślane? No nikt. Blogosfera jest kopalnią kreatywności i pomysłów .  ✿ Uczymy się ignorować hejty . Szczególnie te bezpodstawne, niekonstruktywne. Nie możemy się przejmować każdą krytyką, bo po kilku takich dogryzkach usunęlibyśmy bloga , nie mogąc tego wytrzymać. T...